短期留学スペシャルプログラム“Alaska Natural Resources Sustainability Field Seminar”

アラスカ大学フェアバンクス校短期留学スペシャルプログラムAlaska Natural Resources Sustainability Field Seminar” – 2016年8月8日~17日

report160912b

赤祖父先生のオーロラ学と気候変動に関する授業の後で

Alaska 森林学を学ぶ

report160912d

report160912e

今年8月8日から17日まで,学部2年生および3年生の12名がアラスカ大学フェアバンクス校において短期留学スペシャルプログラム”Alaska Natural Resources Sustainability Field Seminar”に参加しました。

本プログラムは,北極圏における自然野生生物管理学の一端、野生生物学、森林生態学、水圏生物学の基礎 (授業、実習および実験) を学ぶとともに、オーロラ学の世界的権威である赤祖父俊一先生の講義、アラスカの歴史と文化を学ぶプログラムです。12コマの授業と16コマのフィールド実習に活発に取り組み,エクスカーションとして週末にはデナリ国立公園へ行き,数多くの動物に出会うとともに,デナリ山の雄大な景観に圧倒されました。

Objects

This seminar prepares students for future global leaders, who are to take on a leadership role in the field of the fundamental sustainability science, natural resources and environment, working as academic researchers, agency professionals or analysts of nongovernmental organizations and communities. During the seminar students explore principles of sustained yield, carrying capacity, supply and demand, all of which can be applied to a variety of areas, including agriculture, range, forest, wildlife, fisheries, recreating minerals, and energy management. The seminar further offers students a wide range of perspectives, expecting that they will develop their own philosophy toward natural resources.

Contents

1. What is the natural resources?
  2. Sustainability of natural ecosystem in Alaska
  3. History and culture in Alaska
  4. Group meeting and discussion: students of UAF and HU
  5. Educational excursion for the Denali National Park